Așa arată această compoziție...
Imaginea este de la tortul Ursuleț cu coș de trandafiri
Blat pandișpan simplu cu cremă de brânzică și fructe de pădure
Blatul pandișpan
La fiecare ou folosit cantitatea de făină este 30 g iar
cantitatea de zahăr la fel 30 g.
Pentru un tort cu diametrul de 24 cm aveți nevoie de
următoarele:
6 ouă mari
180 g zahăr
180 g făină
puțină sare
Ouăle se scot din frigider cu o jumătate de oră înainte de a începe lucrul sau se pun într-un
recipient în apă călduță pentru 3 minute.
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade (treapta a patra a
cuptorului normal, foc moderat).
Se tapetează forma de copt cu hârtie de copt. (Eu o tapetez
complet și pe margini).
Se bat ouăle întregi împreună cu zahărul și un vârf de
linguriță de sare, până își triplează cantitatea și se albesc...chiar dacă asta
durează 15-20 minute, depinde și de mixerul pe care-l folosiți. După aceea se
încorporează făina cernută și se amestecă ușor cu un tel.
Se pune în forma de copt și se coace 40-50 minute. Se face
testul cu scobitoarea.
Atenție!!!Dacă cantitatea e mai mare e nevoie de puțin mai
mult timp să se coacă. Înainte să scoateți din cuptor, scuturați puțin
forma..dacă mijlocul se mișcă înseamnă că mai are nevoie să stea cel puțin 10
minute, după care testați din nou.
Mousse de fructe de pădure
Aveți nevoie de următoarele:
400 g fructe de pădure/zmeură piure
4 linguri de zahăr
5 g gelatină
200 ml frișcă lichidă
Începem cu gelatina pe care o hidratăm în aprox.30 ml apă
rece.
Se pun fructele piure cu zahărul pe foc să dea un clocot
împreună și să se topească zahărul. Se ia de pe foc.
Încălzim gelatina hidratată la microunde pe treapta
inferioară de căldură și avem grijă să nu fiarbă Trebuie doar să devina
lichidă. O adăugăm peste fructe.
Când se răcește se încorporează frișca bătută.
Atenție!!! Orice cremă se pune pe blat când s-a răcit
complet și nu mai curge...fff important.
Crema de brânzică:
Aveți nevoie de:
300 g brânză de vaci
250 g frișcă
100 g zahăr pudră (sau după gust...gustați și dacă
considerați că mai trebuie mai adăugați)
10 g gelatină
Începem cu gelatina pe care o hidratăm in aprox.50-60 ml apă
rece.
Într-un robot de bucătărie puneți brânza de vaci, frișca
bătută, zahărul pudră și omogenizați. O să obțineți o cremă fină. Încălzim
gelatina hidratată la microunde pe treapta inferioară de căldură și avem grijă
să nu fiarbă Trebuie doar să devina lichidă. O adăugăm peste brânză.
Atenție!!! Orice cremă se pune pe blat când s-a răcit complet
și nu mai curge...fff important.
Blatul pandișpan se însiropează..nu foarte tare deoarece
este foarte pufos și dacă se însiropează prea tare tortul nu mai are nicio
ținută. Nu trebuie să rămână uscat totuși.
Eu folosesc fie sucul de pe fructele de pădure/zmeură, fie
un compot, suc la cutie în niciun caz sirop de zahăr pentru că este destul
zahăr în creme și blat și tortul devine prea dulce dar..dacă vă place
folosiți-lJ.
Asamblare
De obicei eu il tai în 3. Așezați baza blatului, o însiropați, puneți un strat
de cremă de brânză și imediat peste el puneți și un strat de mousse de fructe de
pădure/zmeură, apoi așezați al doilea strat și urmați aceeași procedură cu cremele, iar la sfârșit al treilea strat (capacul).
*Pentru a putea fi decorat trebuie să stea la rece
de pe o zi pe alta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu