Așa arată această compoziție...
Imaginea este de la tortul In the jungle
Pumpkin cake sau prăjitura cu dovleac este o prăjitură americană.
Eu am luat-o de pe site-l All recipes, cred....a trecut
ceva timp.
Din această cauză nu am adaptat-o la măsurătorile românești,
nici măcar nu mi-am tradus-o din limba engleză.
O traduc pentru voie.
Este o rețetă probată și e delicioasă.
Aveți nevoie de următoarele:
2 cups zahăr (căni 200 g)
1 cup ulei
4 ouă mari
2 cups făină
2 lingurițe bicarbonat
2 lingurițe scorțișoară
½ linguriță nucșoară
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
2 cups piure de dovleac
Preîncălziți cuptorul la 180 grade (treapta a patra la
cuptoarele pe gaz-foc moderat)
Ouăle se scot din frigider cu o jumătate de oră înainte de a începe lucrul sau se pun într-un
recipient în apă călduță pentru 3 minute.
Într-un castron se pun ouăle întregi, zahărul și uleiul și
se mixează până se albesc și-și triplează cantitatea.
Într-un alt castron se amestecă ingredientele uscate și
anume..făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Se adaugă
peste ouă și se omogenizează.
Se adaugă apoi pure-ul de dovleac și se omogenizează bine.
Această compoziție este pentru o forma cu diametrul de 24 cm. Americanii
folosesc de obicei două forme de copt, împărțind compoziția în două. Eu
folosesc o singură formă iar blatul îl tai în 3.
Timpul de coacere este de 40 de minute dacă utilizați 2
forme și aproape dublu dacă utilizați doar o formă.
Lăsați la cuptor pentru o oră după care faceți verificarea scuturând
puțin forma. Dacă se mișcă centrul mai are de stat cel puțin 10 minute. Faceți
apoi testul cu scobitoarea.Cremă ricotta:
500 g ricotta (cutie)
350 ml frișcă lichidă
150 g zahăr pudră (sau după gust...gustați și dacă
considerați că mai trebuie mai adăugați)
20 g gelatina
Începem cu gelatina pe care o hidratăm in aprox.80 ml apă
rece.
Într-un castron puneți ricotta, frișca bătută, zahărul pudră
și omogenizați. O să obțineți o cremă fină. Încălziți gelatina hidratată la
microunde pe treapta inferioară de căldură și avem grijă să nu fiarbă Trebuie
doar să devina lichidă. O adăugăm peste brânză și omogenizăm
Atenție!!! Orice cremă se pune pe blat când s-a răcit
complet și nu mai curge...fff important.
Se taie blatul cu dovleac în 3. Se însiropeaza blatul, nu foarte tare că nu are nevoie pentru că este extrem de pufos. Eu de obicei storc direct sucul dintr-o portocală sau două, doar căt să umezesc puțin suprafața.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu