Colaj

Colaj

miercuri, 7 octombrie 2009

Blat de dovleac cu cremă ricotta




Așa arată această compoziție...
Imaginea este de la tortul In the jungle

Pumpkin cake sau prăjitura cu dovleac este o prăjitură americană.
Eu am luat-o de pe site-l All recipes, cred....a trecut ceva timp.
Din această cauză nu am adaptat-o la măsurătorile românești, nici măcar nu mi-am tradus-o din limba engleză.
O traduc pentru voie.
Este o rețetă probată și e delicioasă.

Aveți nevoie de următoarele:
2 cups zahăr  (căni 200 g)
1 cup ulei
4 ouă mari
2 cups făină
2 lingurițe bicarbonat
2 lingurițe scorțișoară
½ linguriță nucșoară
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
2 cups piure de dovleac

Preîncălziți cuptorul la 180 grade (treapta a patra la cuptoarele pe gaz-foc moderat)
Ouăle se scot din frigider cu o jumătate de oră  înainte de a începe lucrul sau se pun într-un recipient în apă călduță pentru 3 minute.
Într-un castron se pun ouăle întregi, zahărul și uleiul și se mixează până se albesc și-și triplează cantitatea.
Într-un alt castron se amestecă ingredientele uscate și anume..făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Se adaugă peste ouă și se omogenizează.
Se adaugă apoi pure-ul de dovleac și se omogenizează bine.
Această compoziție este pentru  o forma cu diametrul de 24 cm. Americanii folosesc de obicei două forme de copt, împărțind compoziția în două. Eu folosesc o singură formă iar blatul îl tai în 3.
Timpul de coacere este de 40 de minute dacă utilizați 2 forme și aproape dublu dacă utilizați doar o formă.
Lăsați la cuptor pentru o oră după care faceți verificarea scuturând puțin forma. Dacă se mișcă centrul mai are de stat cel puțin 10 minute. Faceți apoi testul cu scobitoarea.

Cremă ricotta:

500 g ricotta (cutie)
350 ml frișcă lichidă
150 g zahăr pudră (sau după gust...gustați și dacă considerați că mai trebuie mai adăugați)
20 g gelatina

Începem cu gelatina pe care o hidratăm in aprox.80 ml apă rece.
Într-un castron puneți ricotta, frișca bătută, zahărul pudră și omogenizați. O să obțineți o cremă fină. Încălziți gelatina hidratată la microunde pe treapta inferioară de căldură și avem grijă să nu fiarbă  Trebuie doar să devina lichidă. O adăugăm peste brânză și omogenizăm
Atenție!!! Orice cremă se pune pe blat când s-a răcit complet și nu mai curge...fff important.

Asamblare: 
Se taie blatul cu dovleac în 3. Se însiropeaza blatul, nu foarte tare că nu are nevoie pentru că este extrem de pufos. Eu de obicei storc direct sucul dintr-o portocală sau două, doar căt să umezesc puțin suprafața.

Pentru a se putea decora trebuie să stea la frigider de pe o zi pe alta.


Niciun comentariu: