Blat pandișpan cu cacao Brumi și nuci și mousse de ciocolată albă cu nuci
Blat pandișpan
Este un blat pe bază de ouă, făină, zahăr și puțină sare.
La fiecare ou folosit cantitatea de făină este 30 g iar
cantitatea de zahăr la fel 30 g.
Când punem cacao scădem din cantitatea de făină cantitatea de cacao pe care o punem astfel încât făina+cacaoa să aibă împreună tot 180 g.
Pentru un tort cu diametrul de 24 cm aveți nevoie de
următoarele:
6 ouă mari
180 g zahăr
140 g făină
puțină sare
40 g Brumi (cacao pt. copii)
150 g nucă măcinată
Ouăle se scot din frigider cu o jumătate de oră înainte de a începe lucrul sau se pun într-un
recipient în apă călduță pentru 3 minute.
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade (treapta a patra a
cuptorului normal, foc moderat).
Se tapetează forma de copt cu hârtie de copt. (Eu o tapetez
complet și pe margini).
Se bat ouăle întregi împreună cu zahărul și un vârf de
linguriță de sare, până își triplează cantitatea și se albesc...chiar dacă asta
durează 15-20 minute, depinde și de mixerul pe care-l folosiți. După aceea se
încorporează făina cernută și se amestecă ușor cu un tel. Nuca se adaugă la sfârșit sau se poate renunța la ea.
Se pune în forma de copt și se coace 40-50 minute. Se face
testul cu scobitoarea.
Atenție!!!Dacă cantitatea e mai mare e nevoie de puțin mai
mult timp să se coacă. Înaibte să scoateți din cuptor, scuturați puțin
forma..dacă mijlocul se mișcă înseamnă că mai are nevoie să stea cel puțin 10
minute, după care testați din nou.
Mousse de ciocolată albă
Cremele mousse au la bază frișca. Eu am luat această cremă
de pe ceva blog, nu-mi mai amintesc care.
Pentru crema mousse de ciocolată albă aveți nevoie de
următoarele:
200 g ciocolată albă
350 ml frișcă lichidă
5 g gelatină
150 g nucă măcinată
Începeți cu gelatina pe care o hidratați in aprox.30 ml apă
rece. Topiți ciocolata cu 150 ml (225 ml pt. 300 g ciocolată) frișcă fie pe abur fie direct pe foc într-o
cratiță cu fundul mai gros. Aveți grijă sa nu se ardă. O puteți topi și la
microunde. După ce se topește și se omogenizează o luați de pe foc.
Încălziți gelatina hidratată la microunde pe treapta
inferioară de căldură și aveți grijă să nu fiarbă. Trebuie doar să devina
lichidă. O puneți peste ciocolată și amestecați bine. O puneți la răcit.
Între timp bateți frișca rămasă (200 ml-300 ml la 300 g ciocolată) iar când ciocolata
s-a răcit o încorporați.
Nuca se adaugă la sfârșit sau se poate renunța la ea.
Și gata mousse-ul.
Asamblare:
Se taie blatul în 3. Se așează baza. Se însiropează cu cacao cu lapte Brumi (cam o cana ajunge dar dacă vreți mai însiropat o cană și jumătate). Se împarte crema în 2 și se întinde pe blat, urmează al doilea strat de blat, însiropare și al treilea strat de blat (capacul).
*Pentru a se putea decora trebuie să stea la
frigider de pe o zi pe alta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu